Oscar Liggande

Träningshelg med Oscar Jöback

Häng med på några energifyllda dagar med träning och inspiration i höst. Här svettas du på härliga dans- och styrkepass med sprudlande Oscar Jöback. Han bjuder även på en föreläsning om motivation med lite tips för att hålla träningsglädjen uppe året runt.

Helgens träningsprogram kryddas med pass från våra egna instruktörer och däremellan mjukas kroppen upp med powerwalk, yoga och en sköna stunder i spat. Helgen bjuder dessutom på en massa god mat, många skratt och tid för att koppla av och umgås.

För vem? Träningshelgen är för alla och kan anpassas efter din nivå. Vare sig du vill köra igång efter ett uppehåll, är nybörjare, vill prova något nytt eller är van vid mycket träning. Nu finns inga undanflykter! Ta med din partner eller man, syster eller bror, bästis eller mamma och boka in en helg att minnas.

TRÄNINGSPAKET

  • Boende fre – sön
  • 2 frukostar
  • 2 luncher
  • 2 middagar
  • Mellanmål
  • Alla träningspass enligt program
  • Tillgång till spa

När: 17-19 november 2023

Pris: 4 900 kr (del i dubbelrum)
Förskottsbetalning inom tre veckor från anmälan

Tillägg: Enkelrum 400 kr,
rum i herrgården 1000 kr/person


PROGRAM 17-19 NOVEMBER

FREDAG

från 15.00 Incheckning & fika i konferensloungen
15.45 Välkomsthälsning från Hooks Herrgård & Oscar, ombytta och klara
16.00-16.45 Aerobic med Emelie L
17.00-18.00 Dans - Express Yourself med Oscar
18.30 Gemensam tvårätters middag i herrgården 
20.00-23.00 Kvällspa
  Kaffe & något sött i spabaren

LÖRDAG

07.30-08.00 Morgonpromenad (samling utanför herrgården)
08.00-09.00 Frukostbuffé i herrgården
09.30-10.30 Soma Move med Rebecca E
10.45-11.45 Styrkepass med Oscar
11.45 Tid för ombyte 
12.00 Gemensam lunch i herrgården
13.30-15.00 Föreläsning "Lust att träna" med Oscar
15.15-16.15 Afro med Emelie W
16.15 Energigivande mellanmål i konferensloungen
17.00-20.00 Tid för spa
20.30 Gemensam trerätters middag i herrgården

SÖNDAG

07.30-08.15 Morgonyoga med Anna A
08.15 Frukostbuffé i herrgården
09.20-10.20 Core
10.30-11.30 Dans Aerobic med Oscar 
  Dusch & ombyte samt utcheckning
12.00 Lunch i herrgården


Vi rekommenderar att medta egen matta. Det kan även vara skönt att ta med en filt till yogan.

Instruktörer:

Oscar Jöback är en träningsprofil som gett ut flera böcker om träning och motivation. Han har jobbat som Master Trainer  för Les Mills (Body Pump, Body Combat och Body Balance). 2006 blev han utnämnd till Årets instruktör i Storbritannien, och tre år senare fick han samma utmärkelse i Sverige. Oscar jobbar idag som personlig träning i sitt eget företag Online. Han kör också föreläsningar och klasser på olika event och konvent.


Emelie Lidström är träningsansvarig hos oss. Hon har varit instruktör i 15 år och älskar dans i alla dess former. Hon började med jazzdans vid 7 års ålder, och sedan har det växt från balett som barn till afropowerdance som vuxen. När hon tränar själv är det främst styrketräningen som lockar, men hon önskar att hon kunde springa milen utan besvär. Emelie älskar att inspirera andra och har jobbat som hälsocoach i många år. Att lyfta andra och utmana sig själv är något som driver henne i allt hon gör.


Rebecca Ekström har jobbat som träningsansvarig på herrgården och valde för några år sedan att starta en egen studio i Jönköping.  har hon pass som Freepower, core och Soma Move samt att hon erbjuder löpklasser och personlig träning. På Rebeccas pass blir man väl omhändertagen och det känns verkligen att Rebecca brinner för träning.

Anna Andersson ingår i Hooks Herrgårds träningsteam och har medverkat på flera olika retreat och träningsevent. Anna kommer instruera i lugn och medveten yoga där du lyhört och inkännande guidas till att känna efter och landa i din kropp. Yogamattan får vara en trygg plats att utforska kroppen och andningen med mycket utrymme för dig, där du är. Yogan blir en djup läkning för kropp och själ. 


Emelie Wallin är tillbaka och gästspelar hos oss på Hooks Herrgård. Emelie har lång erfarenhet som instruktör, där step och Afro ligger henne varmast om hjärtat.

 

Helgens pass:

Dans - Express yourself
Ett pass där du får dansa till olika stilar av musik. Varje låt har sin egen koreografi och lätt att följa med på.
Vi dansar oss igenom salsa, rock, n roll, jazz, jive, Indiskt mm. Igenkännande musik där du lätt kommer vilja sjunga med.

SOMA MOVE® är holistisk rörelselära som är atletisk och samtidigt mjuk. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du arbetar med kroppen som en enhet i harmoni med andningen. 

Styrkepass med Oscar:
Ett styrkepass där vi utmanar våra kroppar med styrka, stabilitet, rörlighet och olika tempon.
Passet ger olika alternativ utifrån var du befinner dig i din vana till rörelse. 
Vi kommer att använda oss av endast kroppsvikten och låta så många muskler som möjligt involveras i varje övning.
Ett styrkepass som utmanar musklerna och efter passet får en känsla av att du har jobbat med musklerna och samtidigt känner dig mer rörlig och stabil. Räkna med att svettas:)


Föreläsning "Lust att träna"
Håll lusten uppe oavsett hur dagen är. Hur kan jag tänka när dagar känns motigt att byta om och göra min träning.
Vad behöver du för att träningen ska vara en del av din vardag? 
Något vi möter på varje dag, varje vecka och hur kan jag bryta en ovana och skapa att det blir en vana?
Vi pratar om hur det mentala ska börja samarbeta med kroppen och att de två får vara i balans med varandra.

Afro är en träningsform som tillåter oss att släppa loss och hänge oss den taktfulla musiken. Den är inspirerad av den afrikanska dansen och de afrikanska influenserna genomsyrar träningen.  Dansen är lätt att ta till sig för Dig som är en van utövare men även för Dig som aldrig tidigare dansat. Rörelserna är stora, tunga, enkla och naturliga. Vikten läggs vid stil och personlig känsla snarare än att allt ska vara tekniskt korrekt.

Afro är en jordnära och effektiv träningsform. Förutom att du tränar kondition så ökar du din rörlighet, fr.a. i rygg och i bäcken. Du bygger även upp muskulaturen i fot och vrist i.o.m. att vi lämnar skorna hemma och låter fotsulan få jobba direkt mot marken. Här tillåts vi skaka på våra rumpor, stampa i marken och slänga med höfterna. Känn svetten lacka och släpp loss din energi.

Dans Aerobic: 
Tar oss tillbaka till den gamla härliga dance aerobics där vi sätter ihop en hel kombination som vi upprepar om och om igen.
Härlig, motiverad musik vi alla känner igen. Alla kan vara med och vi bygger sakta upp koreografin så du kan välja att snurra, göra vändningar och också göra samma steg utan snurrar och vändningar. 
Let´s dance och bara låt minnena komma tillbaka till de härliga dance aerobic klasserna.