Corvers Kauter

Winemakers Dinner 22-23 mars

Gillar du god mat & vin? Så bra! I samarbete med vinmakaren Philipp från Corvers Kauter och vår vinleverantör Arvid Nordquist bjuder vi in till en exklusiv femrätters middag i herrgårdens restaurang, där vi under middagen blir guidade i vinets värld. Efteråt kopplar du av i de vackra salongerna, innan du somnar gott i nymanglade lakan.

På morgonen väntar en välfylld frukostbuffé och kanske en stund i vårt spa? Notera att spa ej ingår i paketet, utan väljs som tillval för att du ska få den spattid som passar dig bäst. 

 

Notera att information om vinerna hålls på engelska, men det kommer även vara med en svensk respresentant från Arvid Nordquist.

WINEMAKERS DINNER
Till bords kl 18.45
Femrätters middag med vinpaket
Guidning av vinmakare
Övernattning i dubbelrum
Frukostbuffé

Pris
Från 2 595 kr/person

Uppgradering av paket
Rum i herrgården 500 kr per person
Svit 900 kr per person
Enkelrumstillägg 400 kr

Spaentré 14.00-17.00 på ankomstdagen
alternativt 9.00-12.00 på avresedagen 300 kr/person

För information & bokning

E-mail: bokning@hooksherrgard.se
Telefon: 0393-210 80

Om vinmakaren Weingut Dr. Corvers-Kauter

I tyska toppregionen Rheingau hittar vi Weingut Dr. Corvers-Kauter, ett vinhus som i sin nuvarande form funnits sedan 1996 då Dr. Matthias Corvers och Brigitte Kauter slog ihop sina två vinhus till ett. Deras båda ursprungliga vinhus, Kauter från den välkända byn Winkel och Corvers från Rüdesheim hade då redan över 250 års vintillverkningstradition var bakom sig.

Trots Dr. Corvers-Kauter långa och imponerade historia, ligger hjärtat för familjen i framtiden och att hela tiden fortsätta utvecklas. Redan 2012 påbörjade man arbetet med att certifiera alla vingårdar och idag är samtliga av deras vingårdar ekologiskt certifierade eller under konvertering.

Dr. Matthias Corvers driver idag vinhuset tillsammans med sin fru Brigitte och son Philipp. Philipp har redan en gedigen vinerfarenhet trots sin ringa ålder med studier på prestigefulla Geisenheim samt studier både utomlands i Wien och Nya Zeeland innan han tog steget in i familjeverksamheten.

Deras passion för viner och utveckling av både vingårdar och vintillverkning gör dem till en av regionens mest välrenommerade vinhus och idag har man 32 hektar odlingar belägna traditionsenligt längst floden Rhens branta sluttningar. I dessa odlingar ingår också hela 14 vingårdsbetecknade lägen så som prestigefulla Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck och Höllenberg Assmannshausen för att nämna några.

Passion och fantasi vägleder Matthias och Philipps omsorg om vinerna i varje steg av tillväxten, vilket ger varje årgång sin egen personliga signatur. Det "matvänliga" fokuset drivs sedan vidare av Brigittes kulinariska färdigheter i köket. Familjens restaurang ligger centralt i den lilla byn Oestrich- Winkel och här kombinerar man husets fantastiska viner ihop med vällagad medelhavsinspirerad mat. Väl värt ett besök om man skulle ha vägarna förbi!

Om Rheingau
Rheingau har historiskt varit tillsammans med Mosel de bästa regionerna som producerat vin i Tyskland under många årtionden. Går man hundra år tillbaka så var det några av världens dyraste viner som just kom från Rheingau.

Idag täcker regionen 3000 hektar vingårdar som det allra flesta ligger på branta sydsluttningar ner mot Rhenfloden. Odlingarna domineras av Riesling (drygt 80 %) och Spätburgunder (Pinot Noir) (12 %). 

Jordmånen varierar stort beroende på sluttningarnas höjd över floden. Längst ner finns lera, sand, grus och lössjord, märgel på mellansluttningarna och högst upp vittrad skiffer och kvartsit. I Assmannshausen (där man är kända för sina odlingar av Spätburgunder) finns inslag av blå skiffer. Riesling vinerna från regionen är kända för att vara långlivade och torra. Fruktsyran är alltid tydlig och ibland påtagligt hög, med inslag av rökig mineral, citrus och gröna äpplen. De röda Spätburgunder vinerna har ofta en fruktig smak av mogna röda bär, en fräsch örtighet och hög syra. I regionen är man även känt för sina söta viner. Arvid

Guldkant på din vistelse?

Hos oss finns det många möjligheter att få det lilla extra. Krispigt bubbel på rummet och bo i vacker svit? Kontakta oss för mer info.

 

Information

Ditt hotellrum är garanterat klart för incheckning klockan 15.00, utcheckning från rummet senast klockan 11.00.

Spat är bemannat 7.00-23.00. Plats på spa förbokas i samband med bokningen, kl 14.00-17.00 på fredagen alternativt 9.00-12.00 på lördagen.

 

Restaurang

Vackrare, godare middag får du leta efter, i synnerhet eftersom vi renoverande herrgårdens restaurang och kök 2019. Här tillagar våra kockar otroliga måltider med naturliga råvaror av hög kvalité, allt i samklang med 1700tals-elegans och utsikt över Hokasjön.

Meddela oss eventuella allergier eller specialkost senast 14 dagar innan ankomst, läs vår policy för specialkost.