Våra aktiviteter

På Hooks Herrgård finns stora möjligheter för att aktivera sig. På området finns kostnadsfria aktiviteter som vandrings- och cykelleder, träning i golfområdet och gym. Som gäst på hotellet har du tillgång till roddbåtar och kanoter, så att du kan njuta av naturen från sjön. Vi erbjuder även spa, golf och padel. I några av våra paket ingår dessa aktiviteter, annars finns möjlighet att boka dessa separat.

Hooksherrgård bastu

SPA

Hos oss kan du tillbringa några eller många timmar av din vistelse i vårt spa, ta ett avkopplande bastubad, simma några längder i poolen eller göra en behandling. Det viktigaste är att du mår bra, njuter och kopplar av, oavsett om du är här för ett möte eller för att fira att ni ska säga ”ja” till varandra.

Vi erbjuder varma och kalla källor, upplevelseduschar och rum för härliga behandlingar. Och det med utsikt över Hokasjöns stilla vatten, vilket bidrar till både avkoppling och ro.

GOLF

Vad är väl Hooks Herrgård känt för om inte golf? Det är högst troligt att du stöter på någon i familjen Edberg ute på banan, eftersom vi alla älskar sporten. Med Parkbanan intill Hokasjöns vatten och Skogsbanan som slingrar sig vackert genom den skogen erbjuder vi två 18-hålsbanor.

Är du sugen att vässa dina kunskaper kring utslag eller putt, kan du boka en golflektion med en instruktör i vår Golfstudio – eller på några av våra fina närspelsområden. Här kan du boka tid för lektion eller custom fitting. Som företagsaktivitet erbjuder vi även clinics (prova-på-golf). Utöver det erbjuder vi företagsgolf, också kallat golferens.

Hooksherrgård Golf 78
Hooksherrgård Utomhusträning 6

TRÄNING

Du kan naturligtvis träna här på herrgården; förutom golf och padel har vi ett välutrustat gym med konditionsmaskiner och vikter. 

Vår Spa-koordinator som är träning och medlemsansvarig är utbildad instruktör och hälsocoach. Vi erbjuder pausgympa, träningspass och grundläggande föreläsning i kost och träning till företag.

PADEL

Vill du testa sporten alla pratar om eller är du redan fast och vägrar hotell utan padelbana? Då har du hittat rätt.

Padel är enkelt att lära sig, kul för den som vill testa något nytt och omväxlande för den som är ute efter något socialt. Det är en utmärkt aktivitet för konferensgänget, eller varför inte utmana kompisarna på en match och avsluta med bastubad i spat?

På Hooks Herrgård finns två padelbanor utomhus, som är bokningsbara på MATCHi året runt. Padelracket finns att låna i hotellreceptionen, där även bollar och vatten till försäljning.

Hooksherrgård Padel 32
High Chaparral

UTFLYKT

Tänk dig att avnjuta en god lunch hos oss, gå en promenad till Leva Café Hemma i Österskog, hoppa in i bilen och köra några mil för att utforska möbelriket - för att sedan fortsätta bilfärden och hamna mitt i vilda västern. Ja, området kring herrgården är täckt av alla möjliga härliga utflyktsmål; från promenadstråk, naturreservat och vackra konstnärliga trädgårdar, till High Chaparral och Astrid Lindgrens sagovärld.

Oavsett om ni vill åka 5, 10 eller 15 mil utanför herrgården, finns utflyktsmål för stora och små, lugna, kulturella och spännande fartfyllda.

AKTIVITETER I GRUPP

Vill ni har en minnesvärd konferens, kick off eller fest? Att ta en paus och göra något roligt tillsammans är viktig av flera anledningar.

I vårt spa kan du kombinera skön avkoppling, friskvård och gruppträning. Stärk gemenskapen med en kreativ aktivitet eller teambuilding. Ta vara på adrenalinkicken och förvandla den till nya tankar och idéer.

Aktivitetsutbudet har ingen begränsning – om du inte hittar aktiviteten du söker i vår sammanställning hjälper vi gärna till.

Mission Completed
Skogslabyrint

NATUR

Runt herrgården finns vatten, öar och småländska skogar som bjuder in till friska, avkopplande promenader och turer. Till doften av barr och sjö promenerar du på stigar och sjökanter sommar som vinter.

Vi erbjuder bland annat:

  • Promenadstråk och cykelleder, se karta
  • Cykelleder
  • Fiske i Hokasjön
  • Bad från bryggan i Hokasjön
  • Badplats finns längs ån, ner mot naturcampingen
  • Roddbåt och kanot finns att låna för boende gäster
  • Spännande utflykt till den gamla grottan Skomakarens Kammare
  • Nationalpark och naturreservat Vaggeryds Kommun