
Kvällens meny
Varmt välkommen till herrgårdens nya restaurang för en smakfull måltid. Ingår det en trerätters middag i ditt paket?
Då väljer du av nedan rätter när du sitter till bords. Grupper över 12 personer förbeställer sin meny.
Observera att vi byter till vårens meny. De nya rätterna presenteras efterhand.
FÖRRÄTT
Vegetarisk Skagenröra
Tofu, Tångkaviar, rökt vegansk färskost, citron & rågchips
Vegetarian “Skagen”, Tofu, seaweed caviar, smoked vegan cream cheese, lemon & rye crisp
Finns som veganskt alternativ
Krämig Fransk Löksoppa (tom 2 april)
Gruyercreme, smördegskrutonger, äppelsyrad lök & timjanolja
Creamy French Onion Soup with Gruyere cream, puff pastry croutons, pickled onion & thyme oil
Vegetarisk och finns som veganskt alternativ
Färsk Vårrulle (from 3 April)
Wakamesallad, wasabiemulsion, hoisin & jordnötsdressing, dressad böngrodd & morotssallad
Fresh spring roll, wakame salad, wasabi emulsion, Hoisin & Peanut dressing and, dressed bean sprouts & carrot salad
Vegansk
Hooks Skagenröra
Räkor, kräftor, löjrom, regnbågsrom, rökt crème fraiche, citron & rågchips
Hooks ”Skagen” with shrimps, crayfish, bleak roe, trout roe, smoked crème fraiche, lemon & rye chips
Citrusmarinerad Laxloin (tom 23 april)
Esgarraet (paprikasallad), kräftor, bläckfisk, emulsion på salladslök, spenat & dill
Citrus marinated Salmon with esgarraet (pepper salad), crayfish, squid, emulsion on green onions, spinach & dill
Biff Tataki* (tom 9 april)
Wasabiemulsion, friterade glasnudlar, picklad lök & grillad gurka
Steak Tataki with wasabi emulsion, fried glass noodles, pickled onion and grilled cucumber
Kycklingrillette med rökt tellicherrypeppar (from 10 april)
Örter, äppel & citronkompott, dijonnäs med dragon, brioche, chilipicklad rabarber & cocktail kapris
Chicken rillette with smoked tellicherry pepper and herbs, apple & lemon compote, dijon with tarragon, brioche,
chili pickled rhubarb & cocktail capers
Löjrom från Vänern
Surdegslevain, gräddfil, syrad rödlök & citron
Bleak roe from swedish lake Vänern, Sourdough levain, sour cream, pickled red onion & lemon
Ostron
5 st med klassiska tillbehör
Oysters

VARMRÄTT
Brässerad Endive (tom 30 april)
Pocherat päron, jordärtskocksås, kikärtspuré, veganskt ostkrisp & valnötsflarn
Braised endives with poached pear, Jerusalem artichoke sauce, chick peas puréem, vegan cheese crisp & walnut tuille
Vegansk, innehåller nötter
Grillad Pak Choi (tom 9 april)
Wasabi, marinerad temphe, gyozas på shitake, misoconsomé & sesamemulsion
Grilled Pak Choi, wasabi, marinated temphe, giozas on shitake mushroom, miso consummate & sesame emulution
Vegetarisk finns som vegansk
Ärt- & myntafylld Tortellini (from 10 April)
Ricotta, kokos & myntavelouté, kanderad citron & rostade körsbärstomater
Tortellini stuffed with peas & mint with ricotta, coconut & mint velouté, candied lemon & roasted cherry tomatoes
Kronhjortsytterfilé (tom 2 april)
Syltade kantareller, likörmarinerade björnbär, rökt schalottenlök, sidfläsk, pistagenötter, jordärtskockspuré &
rödvinssås med touch av björnbär
Venison fillet with pickled chanterelles, blackberries, smoked shallots, Jerusalem artichoke puree, pork, pistages
& red wine sauce with a touch of blackberry
Grillad Lammytterfilé (from 3 April)
Morotspuré, frisk primörsallad, puré på svarta bönor & rödvinssås serveras med potatismousseline
Grilled Lamb Fillet with carrot puree, fresh primrose salad, black bean puree & red wine sauce
Halstrad Torskrygg
Mojo rojo, venusmussla, frisk citrus, krispigt smördegsflarn, grön sparris & potatismousseline
Grilled Cod Back with mojo rojo, venus mussel, crispy puff pastry, citrus, green asparagus & pomegranate
Entrecôte*
Pommes frites, bearnaisesås & tomatsallad
Entrecôte with french fries, bearnaise sauce & tomato salad

DESSERT
Chokladganache
Curd på Rosenkvitten, gräddfilsglass, hallonjelly & krispigt tuilleflarn
Chocolate ganache with curd on Rosenquitten, sour cream ice cream, raspberry jelly & crispy tuilleflan
Glacerad Tonkabavaroise (tom 30 april)
Mangosorbet, bovetecrumbel, mördegskaka & vispad panacotta med passionsfrukt
Glazed Tonka Bavaroise with mango sorbet, buckwheat crumble, shortcrust pastry and whipped panacotta with passion fruit
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Finns som veganskt alternativ
Osttallrik
Lilla Blå från Brostorp, Almnäs Tegel och Brisa Camembert från Påverås Gårdsmejeri med tillbehör
Swedish cheese with accompaniments
Innehåller nötter
Vinpaket
Vi anser att vinet är en viktig del i middagen, där vinet förhöjer smakerna. Vår sommelier rekommenderar väl valda viner till er meny, förbered din njutning med att förbeställa vårt vinpaket med ett glas per rätt, pris från 395 kr.
Á la carte
Trerättersmeny med valfri förrätt, varmrätt och dessert 650 kr
Tvårättersmeny med valfri varmrätt samt förrätt eller dessert 520 kr
Varmrätt 390 kr
Vanligtvis har vi svårt att ta emot ej boende gäster i vår restaurang under helger. Se lediga datum i vår onlinebokning
och boka en trerätters middag i Herrgårdens restaurang.
Om du vill veta vilka tider som finns tillgängliga det aktuella datumet kan du kontakta bokningen på 0393-210 80.